Columns

#04 Volle maan en de Energetische Stoelendans

Whitney Marcial716 views

Wij homo sapiens bestaan voor meer dan 60% uit water. Allen zijn we erover eens dat de maan invloed heeft op het water in de oceaan (eb en vloed), maar zodra we het over de maan en de invloed op de mensheid dan wordt het door velen als zweverig ervaren. Voor hen; de laatste groep, verzoek ik om absoluut niet verder te lezen. Mocht je mijn waarheid delen en het gevoel hebben dat de volle maan van een paar dagen geleden wel degelijk invloed op je heeft, lees gerust verder.

Allereerst heb ik mezelf jaren geleden voorgenomen om me nooit of te nimmer over mijn spirituele kijk op het leven uit te laten. Uit angst om niet lekker ‘in de groep’ te liggen, of om als vreemde eend in de duit gezien te worden. De afgelopen maanden ben ik er alleen achter gekomen dat ik A) zo al gezien wordt door ‘de groep’ en B) dezelfde mensen hun mening absoluut niet relevant is. Ondanks dit besef blijft het lastig om mijn waarheid te delen. Ik geloof namelijk niet dat er maar één waarheid bestaat; er zijn zoveel invalshoeken mogelijk en absoluut raakvlakken. Ik wil me hier absoluut niet opwerpen tot één of andere spiritualiteit-guru, ook ben ik niet de geschikte persoon om je in te leiden/wijden. Wat ik wel beloof is dat ik mijn spirituele waarheid hier deel; vooral geschikt voor hen die zelf al een aantal jaar bezig zijn met ‘wakker worden’.

De volle maan van 25 en 26 juni was de eerste maan van het jaar waarin ik absolute rust ervaarde. Voor het eerst in maanden (als het niet jaren is) had ik absolute rust in mijn geest en daardoor lichaam. Hoofd van bijzaken kunnen scheiden en vooral het besef hebben dat iedereen in zijn of haar eigen realiteit leeft. Ken je de uitspraak ‘wat je zegt ben je zelf’ nog? Op het schoolplein op de basisschool riepen we het altijd. Dit zinnetje heeft een totaal andere betekenis gekregen in 2018.

Mede door mijn zwangerschap ben ik al mijn relaties onder de loep gaan nemen. Dit blijkt een volkomen normaal proces te zijn voor aanstaande moeders. Alsof ze hun gehele omgeving moeten herinrichten om zo de veiligheid van hun nageslacht te garanderen. Tijdens dit proces ben ik vooral geconfronteerd met alle vlakken waarin ik niet eerlijk was. Beginnende met mijn spirituele praktijken. Elke beslissing die ik maakte was gefundeerd in angst. Angst voor het onbekende, angst voor mijn eigen kracht, angst voor m’n gedachten en angst dat de geschiedenis zich zou herhalen.

Ik heb maanden lang mijn allergrootste angsten onder ogen moeten komen beginnende bij m’n grenzen aangeven. Altijd iedereen en alles tevreden willen houden, het zogenaamde pleasen, ten koste van mezelf, gaat niet meer op zodra je in verwachting bent van de liefde van je leven. Op de werkvloer nee moeten zeggen, tegen mijn ouders nee moeten zeggen, tegen vriendinnen, mijn geliefde, bekenden, kennissen, familieleden en mezelf, ook nee moeten zeggen. Tot hier en niet verder. Ik wens niet zo behandeld te worden ook al is de ander ervan overtuigd dat zus of zo het allerbeste was. En na maanden van het opvijzelen van mijn eigenwaarde en de liefde die ik voor mezelf voel; gebeurde er iets magisch. Zij die je energie geven, je leven verbeteren; zij blijven over. Alsof we op energetisch niveau een stoelendans hebben gehouden en de ‘juiste’ mensen over zijn gebleven. Dit was een volle maan om nooit te vergeten; de maan die me liet zien en voelen dat letterlijk alles goed is zoals is. Ja we ervaren dualiteit en contrast maar wat voor de één een verschrikking is, is voor de ander een godsgeschenk. Perspectief, interpretatie en de erkenning van verschillende realiteiten en waarheden brengt onwijs veel rust. Het creëert ruimte om met je eigen pad bezig te zijn en dat is misschien wel het allerbelangrijkste. Wat je zegt ben je immers zelf, kinder-wijsheden blijven wijsheden.

(Visited 131 times, 2 visits today)
Whitney Marcial
Als twee jarige verhuisde ze met haar Afrikaanse moeder vanuit de Achterhoek naar de havenstad Roterdam. Een fantasierijk meisje groeide uit tot een media fanaat. De passie voor verhalen vertellen kan ze nu eindelijk kwijt in "Nulverbaal", waarin ze haar natuurlijke interesse in mensen, cultuur en spiritueel bewustzijn met elkaar combineert. Een geboren 'storyteller' brengt haar kwaliteiten samen als schrijver, interviewer, public speaker, plusmodel en fotograaf. Sinds de zomer van 2014 woont ze samen met haar vriend en kind in Zwolle. Voor vragen of andere doeleinden kunt u Whitney Marcial altijd via de mail bereiken: info@whitneymarcial.com

Leave a Response